Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E: Nissan gaat aandrijflijnen leveren voor McLaren: "We hebben er het volste vertrouwen in"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juni 2022 12:00 • Print artikel

Volgend Formule E-seizoen zal een bijzondere worden, onder andere Maserati en McLaren maken dan hun debuut in het volledig elektrische Formule-kampioenschap. McLaren heeft het team en personeel van Mercedes- EQ overgenomen voor het volgende seizoen. Lang werd daarom gedacht dat Mercedes de aandrijflijnen zal gaan leveren aan McLaren, maar niets is minder waar. Het Britse team gaat in zee met Nissan. Zij namen een aantal seizoenen geleden al het team van e.dams over.

McLaren Nissa Formule E

Vanaf volgens seizoen gaan de coureurs in de Formule E rijden in de nieuwe Gen3-auto’s. De derde generatie auto zal een stuk minder wegen dan de huidige Formule E-auto, met een maximaal vermogen van 350 kW en een topsnelheid van meer dan 320 km/u. Daarnaast zal de volgende generatie auto’s twee aandrijflijnen krijgen, één voor en één achter.
Duurzaamheid blijft een belangrijk aandachtspunt van de auto, waarbij de sport laat weten dat de batterijen die tijdens de raceweekenden zullen worden gebruikt, aan het einde van hun levensduur zullen worden hergebruikt en gerecycled. De banden zijn gemaakt van 26% natuurlijk rubber en gerecyclede materialen, terwijl de Formule E zegt dat de gerecyclede koolstofvezel van de huidige generatie auto's zal worden gebruikt om onderdelen voor de nieuwe auto's te produceren.

McLaren-CEO Zak Brown is enorm te spreken over de nieuwe samenwerking: “Bij het vormen van ons team voor het eerste seizoen in de Formule E, zijn we natuurlijk op zoek naar de beste partners en kansen. Het technische aspect is cruciaal en Nissan heeft haar kennis, vaardigheid en toewijding laten zien in de afgelopen vier seizoenen Formule E.”

Nissan heeft hun kennis, vakmanschap en toewijding de afgelopen vier seizoenen in de Formule E bewezen, en op weg naar het Gen3-tijdperk hebben we er het volste vertrouwen in dat de samenwerking beide partijen veel succes zal brengen. Dit wordt een echt partnerschap dat zowel de prestaties van het team als de ontwikkeling van de Nissan Formule E-aandrijflijntechnologie zal stimuleren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS