Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E: Eduardo Mortara wint derde E-Prix van het jaar door de straten van Marrakesh, De Vries P6

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juli 2022 18:05 • Print artikel

Eduardo Mortara heeft de E-Prix van Marrakesh gewonnen nadat hij de leiding overnam van polesitter Antoinio Felix da Costa. Daarnaast mocht Mitch Evans mee naar het podium. Nyck de Vries reed een puike race door van P9 naar P6 te rijden, daarentegen reed zijn Belgische teamgenoot Stoffel Vandoorne van P20 naar de achtste positie. Robin Frijns vuil drie plekken terug naar de achttiende positie.

Eduardo Mortara

De Zwitserse Venturi-coureur behaalde door de straten van Marrakesh zijn derde overwinning van het seizoen. Mortara startte de race vanaf de tweede positie, maar kon al snel Da Costa verschalken. Na verschillende pogingen van Da Costa om de Zwitser opnieuw in te halen. Dit is de Portugees niet gelukt.

Mitch Evans speelde geen rol van betekenis in de strijd om de overwinning en ging als nummer drie mee naar het podium, hij hield Jean-Eric Vergne voor zich. Lucas di Grassi, Nyck de Vries, Jake Dennis, Stoffel Vandoorne, Sam Bird en Oliver Rowland completeerde de top tien.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS