Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Formule 3-coureur Dennis Hauger maakt overstap naar Prema Racing

Uitgegeven door Bart • 28 december 2020 19:10 • Print artikel

Prema Racing heeft de komst bekendgemaakt van Dennis Hauger. De 17-jarige Noor maakt sinds 2018 deel uit van het Red Bull Junior Team en reed dit jaar al in de Formule 3 voor het team van Hitech. Bovendien liet hij bij het team van Frits Van Amersfoort (VAR) zijn kunnen zien in het Formula Regional European Championship. Hauger gaat ook bij Prema in de Formule 3 rijden. Hij verzamelde dit jaar 14 punten en eindigde op de 17e plaats in het eindklassement.

Dennis Hauger


Hauger was succesvol in de kart met de winst in de WSK Champions Cup en de Super Masters. In 2016 werd hij kampioen in de DKM OK Junior en een jaar later was hij de beste in de OK van de DKM. Vervolgens maakte de Noor in 2018 de overstap naar het Britse Formule 4 kampioenschap. Een jaar later had hij een extreem succesvol seizoen met de titel in de Italiaanse Formule 4 en een tweede plaats in de ADAC German Series. Dit jaar was hij door het vroege einde van het Formule 3-seizoen ook actief in het Formula Regional European Championship en de Porsche Carrera Cup Scandinavia.

"Dennis is één van de grootste talenten in de junior single-seaters", aldus Prema-teambaas Rene Rosin. "Dat hebben we gezien toen hij in de Formule 4 nog tegen ons reed. Daar was hij een sterke en faire tegenstander. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft zich in de Formule 3 goed laten zien. Ook in de eerste test bij ons heeft hij indruk gemaakt en we kijken al uit naar het seizoen 2021."

Dennis Hauger zegt in een eerste reactie heel blij te zijn met zijn overstap naar Prema. "Ik heb in de herfst een tijdje met het team doorgebracht en voelde er me meteen thuis. De teamgeest en het harde werken zie je terug in ieder klein detail en daar heb ik echt van genoten. Ik kan niet wachten om terug naar Italië te gaan om me op komend seizoen voor te bereiden. Ik wil alle sponsoren, mijn familie en iedereen bij Prema bedanken voor deze kans."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS