Formule 1

Formule 1: "Hij speelt geen spelletjes en hij zal nooit een smerige actie uithalen!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 september 2020 17:56 • Print artikel

Oud-wereldkampioen Formule 1 Jenson Button reed van 2010 tot 2016 voor McLaren. Van 2010 tot 2012 reed hij daar samen met Lewis Hamilton. Button vertelt GQ Magazine over die tijd.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


In hun tijd samen bij McLaren waren de twee Britten heel hecht. In die periode was Hamilton tweemaal de beste onderling en Button eenmaal. Verder pakte Button 8 overwinningen en 25 podiumplaatsen, terwijl Hamilton 10 overwinningen en 22 podiumplaatsen behaalde.

De wereldkampioen van 2009 zei echter dat het niet gemakkelijk was. "Ik moest zo hard werken om hem te verslaan, en dat gebeurde duidelijk niet altijd. Maar het gebeurde vaak genoeg om blij te zijn met wat ik had bereikt. Per saldo kwalificeerde hij beter dan ik, maar in de race kon ik met hem racen." Button denkt dat Hamilton nu een nog betere coureur is. "Lewis heeft sindsdien veel geleerd. Hij managet de banden altijd goed, de brandstof, de auto... Hij weet wat hij doet."

"Of je nu wel of geen fan bent van Lewis als persoon, je moet zeker een fan van hem zijn als coureur. Hij is buitengewoon getalenteerd en hij speelt geen spelletjes. Hij zal nooit een smerige actie uithalen. Ik denk zelfs dat hij is de schoonste rijder is tegen wie ik ooit heb geracet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS