Formule 1

Formule 1-teams krijgen waarschuwing voor 'hamsteren'! "De FIA heeft dit zien aankomen en zit er bovenop!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 september 2020 10:04 • Print artikel

Formule 1-teams hebben een waarschuwing gekregen van de FIA. Volgend seizoen treedt het budgetplafond in werking en daarom mogen teams dit jaar geen grote voorraad onderdelen opbouwen.

Zak Brown McLaren F1


Het begrotingsplafond voor volgend seizoen is 145 miljoen dollar. Dit jaar is het laatste jaar dat de teams onbeperkt geld mogen uitgeven. Dit kan ertoe leiden dat de teams er dit jaar voor kiezen om een breed scala aan reserveonderdelen te produceren. De auto's van 2020 en 2021 zullen namelijk niet veel van elkaar verschillen.

McLaren-CEO Zak Brown geeft toe dat de FIA heeft aangekondigd dat het niet de bedoeling van de teams is om een grote voorraad op te bouwen. "Er wordt inderdaad gesproken over het aanleggen van voorraden voor het volgende seizoen om het geld van het daaropvolgende seizoen in 2022 te kanaliseren. De FIA heeft dit zien aankomen en zit er bovenop."

"Ze zullen regels opstellen om te voorkomen dat veel geld voor 2021 wordt gebruikt voor 2022 en om teams een voorsprong te geven", vervolgt Brown. De Amerikaan weet niet of er al teams zijn aan het hamsteren zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS