Formule 1

Formule 1 presenteert plannen voor 2026: duurzame brandstof, meer elektrisch vermogen en geen MGU-H

Uitgegeven door Bart • 17 augustus 2022 09:10 • Print artikel

De Formule 1 heeft de definitieve plannen voor de motorregels voor 2026 bekendgemaakt. De huidige V6-turbo motoren blijven gehandhaafd, maar ze krijgen meer elektrisch vermogen en ze moeten gebruik maken van 100 procent duurzame brandstof. Daarnaast verdwijnt de MGU-H, het onderdeel dat de warmte van de uitlaatgassen gebruikt voor elektrisch vermogen.In de ogen van de F1 had de MGU-H geen meerwaarde voor straatauto's. Door de nieuwe reglementen wordt het eenvoudiger voor nieuwe fabrikanten om in te stappen. Porsche en Audi hebben al aangegeven interesse te hebben. Porsche zou mogelijk met Red Bull gaan samenwerken en Audi heeft er wel oren naar om het team van Alfa Romeo/Sauber over te nemen.

Formule 1


Naast de motoren voor 2026 zijn er nog een aantal reglementswijzigingen aangekondigd. Bij de eerstvolgende race in Spa-Francorchamps worden de teams gecontroleerd op porpoising en komen er strengere controles op flexibele vloeren. Vanaf 2023 gaat de F1 nog verder om porpoising tegen te gaan. Dan moeten de vloerranden met 15 mm verhoogd worden, wordt de opening van de diffuser verhoogd en komt er een verplichte sensor om porpoising beter te kunnen monitoren.

Naar aanleiding van de zware crash van Guanyu Zhou in Silverstone worden ook de regels rondom de rolbeugel aangepast. De rolbeugel van de Alfa Romeo brak bij de crash af en vanaf 2023 moeten de rolbeugels aan strengere eisen voldoen.

v

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS