Formule 1

Formule 1 langs de zijlijn: "De strijd Ocon-Alonso zal heel close gaan worden"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 januari 2021 08:02 • Print artikel

Volgens reserverijder Sergey Sirotkin zal Esteban Ocon begin 2021 zijn nieuwe teamgenoot Fernando Alonso flinke tegenstand gaan geven. Terwijl Renault omgedoopt is in Alpine voor het nieuwe seizoen, keert F1-legende Alonso terug naar het in Enstone gehuisveste team, om de Daniel Ricciardo te vervangen. Sirotkin vertelde het Russische Championat dat hij denkt dat de Fransman Ocon, 24, zeer competitief zal zijn naast de 39-jarige Alonso, zodra het nieuwe seizoen 2021 begint.

Sergey_Sirotkin_F1_SMP_Racing Renault Alpine
Sergey Sirotkin

Ocon begrijpt het beter
"Esteban zal het team en de auto beter begrijpen", zei de Russische coureur. "Ik verwacht niet dat hij volledig in de schaduw van Alonso zal gaan functioneren. Het lijkt mij dat het voor Fernando erg moeilijk zal worden om meteen op het niveau te komen waarop Daniel zijn auto verliet. Fernando zal veel verwachtingen hebben van het team, maar het team zal ook hoge verwachtingen hebben van hem, vooral als het erom gaat dat hij het seizoen onmiddellijk zo competitief mogelijk zal beginnen. Ik denk dat het gevecht tussen Alonso en Ocon in ieder geval in eerste instantie heel close zal zijn", voegde Sirotkin eraan toe. “Op het podium komen heeft Esteban enorm geholpen. In Abu Dhabi viel het op dat het leek dat er een last van zijn schouders was gevallen. En dat is erg belangrijk in het racen. Als je gespannen bent, verlies je, 'zei hij.

Contractonderhandelingen uitgesteld
Ondertussen zegt Sirotkin dat hij nog niet zeker weet of hij dit jaar bij het team zal blijven om Alpine's 2021 reserverijder te zijn. "Ik weet ongeveer wat ik wil doen in 2021, maar ik wil eerst bepalen wat mijn interesse is", zei hij. “Als de F1-optie aansluit bij mijn interesses en doelen, dan wil ik natuurlijk in de paddock blijven en niet buiten de boot vallen. Maar zoveel tijd doorbrengen zonder daadwerkelijk te racen is niet gemakkelijk." Sirotkin zei in een bericht van grandpx.news dat zijn besprekingen met Alpine voor 2021 zijn uitgesteld, omdat "de huidige situatie niet erg bevorderlijk is voor een snel begrip van wat er in het nieuwe seizoen zal gaan gebeuren".



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS