Formule 1

Formule 1 een loterij: "Dit heeft niets met Formule 1 te maken"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2020 21:20 • Print artikel

De glibberende omstandigheden hebben de Turkse Grand Prix veranderd in een loterij. Dat zei George Russell na afloop van de race. De Williams-coureur raakte op weg naar de grid de pitmuur en kwam in het vervolg niet verder dan de 16e plaats. Tijdens de droge omstandigheden op vrijdag was er vanwege het nieuwe asfalt geen enkele grip en de regen van zaterdag en zondag maakte het alleen nog maar erger.

George Russell


"Dit heeft niets met Formule 1 te maken", zo zei Russell stellig tegen onder meer Crash.net. "De show zal er geweldig hebben uitgezien en thuis op de bank had ik er graag naar gekeken. De rondetijden varieerden twee tot drie seconden als je banden werkend kon krijgen of niet. Dat was ongelofelijk. Het maakte het een loterij voor iedereen. Ik hou ervan om in de regen te rijden, maar dit was totaal iets anders."

Het nieuwe asfalt was de grootste boosdoener. "Ik heb begrepen dat het allemaal heel last-minute aangelegd moest worden, maar het was net alsof we op ijs reden. Op het oude asfalt op de uitloopstroken was veel meer grip dan op de baan zelf. Ik denk dat geen enkele coureur van deze omstandigheden heeft genoten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS