Formule 1

Formule 1 denkt dat COVID-19-protocollen werken: sinds de opening in juli in Oostenrijk maar liefst 47.000 tests uitgevoerd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2020 08:07 • Print artikel

Een verhoogd aantal positieve COVID-19 resultaten in de aanloop naar de Grand Prix van Rusland van afgelopen zondag laat zien dat de veiligheidsprotocollen goed werken, zei de Formule 1 op maandag. Zeven mensen waren positief van 3.256 tests tussen 18 en 24 september op de coureurs, de teams en het personeel. Er waren slechts negen positieve gevallen tijdens de negen voorgaande weekeinden.

Valtteri Bottas Mercedes Grand Prix F1


"Formule 1 en de FIA veiligheidsprotocollen werken zeer effectief met inbegrip van testen, traceren en andere veiligheidsmaatregelen om te zorgen voor social distancing", zei een woordvoerder.

"We hebben altijd gezegd dat er positieve gevallen zullen zijn en we hebben laten zien dat wanneer ze zich voordoen we de situatie veilig kunnen afhandelen zonder de verstoring van een evenement."

Zes van de laatste positieve gevallen werden geconstateerd bij ondergeschikt personeel, inclusief schoonmakers en een Britse televisiepresentator die niet naar Rusland reisde. De sport heeft sinds de opening in juli in Oostenrijk 47.000 tests uitgevoerd.

Alle geteste personen moeten een negatief resultaat kunnen overleggen voordat ze toegang krijgen tot de paddock en er is geen interactie tussen de fans en de coureurs. De Grand Prix van Rusland was de eerste race van het jaar met een aanzienlijk aantal toeschouwers.

De eerste acht rondes werden achter gesloten deuren gehouden vanwege de pandemie, met zo'n 2.880 per dag die werden toegelaten tot de Toscaanse Grand Prix op het Italiaanse circuit van Mugello.

De paddock blijft gesloten voor al het noodzakelijke personeel en de teams, die in zogenaamde 'bubbels' werken om het risico op besmetting te beperken en rechtstreeks op chartervluchten naar de races zijn gereisd.

Sergio Pérez van Racing Point is de enige coureur tot nu toe die positief heeft getest. De Mexicaan miste daardoor twee races in augustus. Hij eindigde als vierde in Sochi op zondag.

Rusland heeft het op drie na hoogste aantal besmettingen ter wereld, waarbij het aantal de afgelopen weken gestaag is toegenomen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS