Formule 1

Formule 1-coureurs zijn net mensen: "Wat mij het meeste frustreert aan Lando?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 januari 2023 06:05 • Print artikel

Formule 1-coureurs lijken voor mensen van buitenaf die hardwerkende, gedisciplineerde atleten, die zich stipt aan hun dieet houden en er alles aan doen om in conditie te blijven. Toch lijken ook deze snelle jongens net mensen. Wat is bijvoorbeeld het grootste punt waaraan McLaren-directeur Zak Brown zich irriteert bij zijn pupil Lando Norris?

Zak Brown

“Wat mij het meeste frustreert aan Lando?”, vangt de Amerikaan tegenover GQ Magazine aan. “Dat hij meer dan eens vijf minuten te laat is. Als het de bedoeling is dat we om 8.00 vergaderen, wordt het 8.07. Dat is het mooie aan hem, hij is erg eerlijk en maakt alles zijn eigen. En hij heeft zich zeker verbeterd. Ik denk dat zolang we hem in de auto krijgen dat hij een wereldkampioen wordt.”

De jonge coureur gelooft er in dat hij dat zeker voor elkaar kan krijgen in de koningsklasse van de autosport, waarbij hij dan wel goede vriend Max Verstappen moet verslaan. “Met alles wat ik geleerd heb, misschien kan ik races winnen”, vertelt Norris. “Maar ik verwacht niet het kampioenschap te winnen tot tegen de tijd van 2024 of 2025.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS