Formule 1

Formule 1-chef Stefano Domenicali verwacht veel van het komende wereldkampioenschapsseizoen 2022

Uitgegeven door Peter Vader • 5 januari 2022 07:01

Het nieuwe pakket aan regels dat ingaat in het tweede jaar van zijn periode als topman van de F1, werd opgesteld lang voordat Stefano Domenicali arriveerde om het schip bestuurbaar te houden, nadat Chase Carey het al in de goede richting liet zeilen na de laatste wankele jaren van Bernie Ecclestone's regime. De Formule 1 van nu is nauwelijks meer te herkennen ten opzichte van die van tien jaar geleden. De sport heeft sociale media omarmd die zich richten op nieuwe fans, wat een enorme boost kreeg toen Verstappen en aartsrivaal Lewis Hamilton het tot de allerlaatste ronde van het seizoen 2021 met elkaar aan de stok hadden. De jarenlange, hardcore strijd tussen de Young Gun en de Old Guard sprak tot de verbeelding van een publiek dat leed onder de jaren van volledige dominantie van Mercedes. Inmiddels heeft het Netflix-project – Drive to Survive – een geheel nieuw publiek geboeid, dat zich aangetrokken voelt tot de F1-sport. Nu wacht de volgende act - het F1-seizoen 2022 - met de geheel nieuwe auto's die zijn ontworpen om voor spannende races te zorgen en een pakket met regels dat naar verwachting het speelveld gelijk zal maken.

Stefano_Domenicali F1 Ferrari
Van Ferrari-teambaas naar topman in de F1;
er is veel veranderd voor Stefano Domenicali


Intenser duelleren
Stefano Domenicali: "Ik kijk erg uit naar de nieuwe auto's" , waarna de F1-Chief werd gevraagd wat hij verwacht van het komende jaar, waarop hij antwoordde: "Veel! De auto's moeten de coureurs in staat stellen om dichter bij elkaar te rijden en zo nog intenser met elkaar te duelleren. Als je mij vraagt of we vanaf de eerste race een extreem dicht veld zullen zien, dan denk ik van niet. Maar door de restricties in de doorontwikkeling van de auto's en de bovengrens van het budget, zou het gat sneller moeten dichten.”


Spannender dan 2021?
De verwachtingen van de F1-Chief zijn dan ook hooggespannen in de aanloop naar het Formule 1-seizoen van 2022, dat op vrijdag 18 maart begint met de eerste vrije training voor de seizoensopening van de Grand Prix van Bahrein. Daarvoor staat de eerste van twee, driedaagse tests in het voorseizoen gepland voor 23 tot en met 25 februari op Circuit de Barcelona en op het Bahrain International Circuit van 10-12 maart., aldus een bericht van GrandPrix247. Vanwege de nieuwe regels en aangepaste auto's met grotere wielen en een andere stroomlijn, beloofd het weer een spannend F1-seioen te woden. Maar ja, spannender dan 2021 kan bijna niet...


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!


RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS