Formule 1

Formule 1 bevestigt Grand Prix van Portugal op 2 mei

Uitgegeven door Bart • 5 maart 2021 09:46 • Print artikel

De 23e en laatste plaats op de Formule 1-kalender is definitief ingevuld. Op 2 mei wordt op het circuit van Portimão de Portugese Grand Prix verreden. Dat heeft de Formule 1 vrijdag officieel bevestigd. Door de onzekerheden rondom het coronavirus was de Chinese Grand Prix al geannuleerd en ook de Vietnamese Grand Prix is niet in de kalender opgenomen. Het gat dat was ontstaan wordt dus opgevuld door Portimão.

Lewis Hamilton


In oktober keerde de F1 na 25 jaar weer terug in Portugal voor een Grand Prix. Lewis Hamilton won die race en naast hem stonden Valtteri Bottas en Max Verstappen op het podium. In dat weekend waren 27.000 fans aanwezig en de organisatie hoopt ook dit jaar weer fans toe te kunnen laten. Daar wordt in de komende weken een besluit over genomen.

Formule 1-directeur Stefano Domenicali is tevreden om de 23e race officieel bekend te kunnen maken. "We willen de organisatie en de Portugese overheid bedanken voor hun harde werk om deze race mogelijk te maken. We hebben veel vertrouwen om een seizoen met 23 races af te werken. Vorig jaar hebben we laten zien dat we 17 races veilig hebben kunnen organiseren. Op deze manier kunnen we onze miljoenen fans mooie races geven in een moeilijke tijd en we hopen dat er in Portimão fans aanwezig kunnen zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS