Formule 1

Formule 1-auto van Max Verstappen was behoorlijk beschadigd! "We konden de schade niet zien, tot..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juli 2020 12:45 • Print artikel

De auto van Max Verstappen raakte beschadigd tijdens de Grand Prix van Steiermark, de tweede wedstrijd op de Red Bull Ring. Het bleek een behoorlijk impact te zijn geweest op handling van de Red Bull RB16, maar had de Nederlandse F1-coureur zonder de schade tweede geworden tijdens de Grand Prix?

“Het was op de kerbs, bij het uitkomen van bocht 9”, legt Horner uit aan F1i. “De jongens in de operationele ruimte zagen direct verlies aan downforce. We konden de schade niet zien, tot de auto aan het einde van de race in parc ferme kwam.”

Volgens hoofd-engineer Paul Monaghan had de auto behoorlijk schade aan de rechterkant van de bodemplaat. Deze kwam tegen de bargeboard, waardoor de auto lastiger te besturen was en er meer belasting op de banden kwam. “Niet alleen hingen er wat delen aan de onderkant van de voorvleugel op baan, we hadden ook een bargeboard met een behoorlijk deel van de onderplaat van de voorvleugel”, zegt Monaghan tegenover Crash.net. “En er is wat kleine schade aan de achtervleugel gekomen. Ik vermoed dat er wat dingen zijn gaan vibreren en los geraakt. De conditie waarin we met de auto de race startten, komt niet overeen met de conditie waarin we de auto na de race terugkregen.”

Het team kan echter niet zeggen of Verstappen de tweede plek anders had kunnen vasthouden. “Het was een behoorlijke verschuiving, maar wat het effect op de levensduur van de banden is moeten we beter bekijken in de data om dat te begrijpen”, vertelt Horner.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS