Formule 1

Formule 1-analist blijft optimistisch: “Geen goed begin voor Red Bull, maar het seizoen is nog niet verloren”

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 8 juli 2020 05:17 • Print artikel

Natuurlijk hadden de vaste Formule 1 analisten van het programma Slipstream het over de prestaties van Red Bull in de Grand Prix van Oostenrijk. Allard Kalff en Kees van de Grint waren het er over eens dat de prestaties van Red Bull behoorlijk tegen vielen. Max Verstappen kon er zelf niet zo veel aan doen. Alexander Albon had het volgens de heren wat slimmer aan kunnen pakken. Ook al waren ze het er wel beide over eens dat Lewis Hamilton terecht als schuldige werd aangewezen.

Max Verstappen

“We weten wat er met Max gebeurd is tijdens de race”, stelt Kees van de Grint. “Het is een slecht begin van het seizoen, maar het is niet anders. Alexander Albon had het wat slimmer aan moeten pakken. Ik vind wel dat Hamilton terecht een straf kreeg, maar als Albon even had gewacht dan had hij de race kunnen winnen. En als hij de race had kunnen winnen dan was het Verstappen zeker gelukt."

"Je kunt nu niet meteen zeggen dat het seizoen al over is, maar het is natuurlijk geen goed begin. De eerste klap die je uitdeelt, is een daalder waard en Max heeft nu geen dubbeltje verdiend. Om het zo even te zeggen. Maar het seizoen is nog niet verloren. Dat er een gat zit tijdens de kwalificatie dat is duidelijk, maar in de race ziet het er wel goed uit. Volgende weekend kan hij wel winnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS