Formule 1

Formule 1: 'Sommige F1-coureurs zijn het vertrouwen in Michael Masi kwijt'

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2022 11:01 • Print artikel

Meerdere Formule 1-coureurs zouden het vertrouwen in raceleider Michael Masi verloren zijn. Dat meldt het Duitse Motorsport Total. Die geluiden kwamen na de race in Abu Dhabi vooral uit het kamp van Mercedes, maar volgens het Duitse medium is er al langer sprake van inconsistentie en betreft niet alleen de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Max Verstappen


Het geloof in Masi zou al bij de eerste race van het seizoen Bahrein een deuk hebben opgelopen. Tijdens de race werden de regels over track limits aangepast. In het begin van de race werden er geen straffen uitgedeeld, later was dit wel het geval. Daarnaast kregen diverse coureurs in Oostenrijk een straf voor het van de baan duwen van een tegenstander, maar werd de actie van Verstappen op Hamilton in BraziliŽ onbestraft gelaten. Coureurs zouden niet meer weten wat wel en niet mag. Tot slot wordt ook de afhandeling van de incidenten in Saoedi-ArabiŽ bekritiseerd.

Er wordt druk gespeculeerd over de toekomst van Masi als raceleider in de Formule 1. Op een organogram van de FIA ontbrak laatst de naam van de AustraliŽr en dat voedde de geruchten over een mogelijk vertrek.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS