Formule 1

Formule 1: Portimão staat klaar om Sochi te vervangen

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 maart 2022 14:20

Het Portugese circuit in Portimão is een van de mogelijke vervangers voor de Russische GP. Circuitdirecteur Paulo Pinheiro vertelt in een gesprek met het Portugese CM Jornal dat ze in gesprek zijn met de Formule 1 om mogelijk het plekje over te nemen. Aan het definitieve besluit hangen nog wel wat haken en ogen.

Formula 1

Afgelopen week zette de Formule 1 een streep door de Russische Grand Prix die stond gepland in het weekend van 25 september. De Formule 1 nam deze beslissing naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne.

Circuitdirecteur van het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão, Paulo Pinheiro laat weten dat hij namens het circuit de gesprekken voert. Hij probeert om de Formule 1 net als in 2020 en 2021 naar zijn circuit te halen. Het besluit hangt af van een aantal logistieke kwesties. Naar de logistieke kwesties zal de organisatie van de Grand Prix, die eventueel plaatsvind, nog een aantal miljoen moeten investeren in het circuit om alles op orde te krijgen voor de Grand Prix.

Mocht Portimão wederom een GP organiseren is het een van de weinige circuits dat zowel de Formule 1 als de MotoGP faciliteert.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS