Formule 1

Formule 1: "Op dit moment is er niemand sneller dan Daniel Ricciardo"

Uitgegeven door Bart • 25 november 2020 14:03

Bij het team van McLaren wordt Carlos Sainz na dit seizoen vervangen door Daniel Ricciardo. Directeur Zak Brown verheugt zich al op de samenwerking met de line-up van de Australiër en Lando Norris. Het doet de Amerikaan denken aan zijn tijd met tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en ziet wel gelijkenissen met Ricciardo.

Daniel Ricciardo


"Fernando scoort op alle gebieden een 9", aldus Brown in gesprek met F1-journalist Peter Windsor op YouTube. "Daniel is geweldig over één ronde en geweldig tijdens de race. Ik zie veel agressie in Daniel. Maar omdat ze nooit als teamgenoten in dezelfde auto hebben gereden, is het moeilijk om ze met elkaar te vergelijken. Ik denk dat er op dit moment niemand sneller is dan Daniel. Misschien is hij gelijkwaardig aan Fernando, maar ik kies dan toch voor mijn eigen coureur."

Over de vertrekkende Carlos Sainz is Brown ook vol lof. "Carlos rijdt erg agressief. Hij en Lando zijn beiden geweldige starters. Carlos is van de huidige grid de beste starter van allemaal. In Monza was hij dicht bij de overwinning, maar ik heb hem gevraagd om ook aan het team te denken. Het zou een enorme teleurstelling zijn geweest als hij te veel risico zou hebben genomen en een DNF achter zijn naam zou hebben gekregen als er een tweede plaats voor het oprapen lag."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS