Formule 1

Formule 1: Omdat zijn vader een goed gevulde bankrekening heeft? "Hij lijdt eigenlijk onder het stigma"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 oktober 2020 17:26

Het is een bekend gegeven. Altijd hebben er in de Formule 1-coureurs rondgereden, omdat hun vader een goed gevulde bankrekening had. Tegenwoordig wordt er vaak naar Lance Stroll gewezen, omdat zijn vader miljardair is. Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat toch echt te kort door de bocht. “Noem me er eentje die er dit seizoen niet op zijn verdiensten is gekomen”, reageert Wolff tegenover het Engelse Autosport. “Laten we naar Lance kijken. En ik ben hier niet bevooroordeeld. Hij won het Italiaanse F4-kampioenschap, won het Europese F3-kampioenschap, stond twee keer op het podium en heeft zich in Monza gekwalificeerd voor de eerste startrij. Ik denk niet dat we kunnen zeggen, omdat zijn vader een miljardair is dat hij hier niet door zijn eigen verdiensten gekomen is. Ik denk dat hij eigenlijk eerder lijdt onder het stigma, wat niet juist is. Hij kan zijn vader geen groter plezier doen, dan door op eigen kracht erg succesvol te worden.”

Lance Stroll F1 Racing Point
Lance Stroll

“Het is zelfs nog indrukwekkender dat een jongen met die achtergrond kiest voor de meest competitieve, of één van de meest competitieve sporten in de wereld. Eerlijk, dat staat buiten elke discussie.”

Overigens is Stroll niet de enige met ondersteuning van zijn vader in de F1, ook Nicholas Latifi krijgt financiële ondersteuning van zijn vader. Daarnaast lijkt Nikita Mazepin onderweg naar Haas, de Russische coureur die ook miljoenen van zijn vader meebrengt. Wolff vindt dat deze jongens ook voldoende te bieden hebben aan de koningsklasse.

Nikita_Mazepin

Nikita Mazepin


“Nicholas won een race in de F2 en we hebben nog niet gezien waar toe hij in staat is, het is zijn eerste seizoen”, vervolgt de Mercedes-teambaas zijn verhaal. “Maar hij is niet iemand waar je tien jaar geleden naar keek, ik herinner mij zelfs die jongens, die in de F1 kwamen zonder maar een enkele race gewonnen te hebben in een competitieve junior klasse. Volgend jaar weten we meer, laten we hem vooral niet in diskrediet brengen, nog voordat we hem aan het werk gezien hebben. Ik denk dat Nikita nu geregeld vooraan van het veld te vinden is in het F2-seizoen 2020. Ik denk dat hij wat races gewonnen heeft, of tenminste deed hij mee voor wat raceoverwinningen. Ik denk dat we in de best mogelijke positie zitten. We hadden vijf of zes jaar geleden veel meer coureurs die binnenkwamen, omdat ze betaalden. Maar misschien heb ik een verkeerd geheugen. Ik wil niemand noemen, maar je weet wie ik bedoel.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS