Formule 1

Formule 1: "Ik haat het! Ik zou de F1 verlaten als er races met reversed grid komen"

Uitgegeven door Bart • 20 september 2021 15:14 • Print artikel

De Formule 1 experimenteert dit jaar drie keer met een sprintkwalificatie. Tot nu toe hebben de sprintraces in Silverstone en Monza niet het gewenste spektakel opgeleverd. Teams en coureurs nemen minder risico, omdat er maar weinig op het spel staat. Alleen de top 3 krijgt 3, 2 en 1 WK-punt.

Alain Prost


In de paddock wordt diverse proefballonnetjes opgelaten. Eén daarvan is de introductie van races met een reversed grid en dat is tegen het zere been van viervoudig wereldkampioen Alain Prost. "Het is goed dat de Formule 1 nieuwe dingen uitprobeert", aldus de Fransman in de 'Prost in the Paddock' podcast van Alpine. "Maar je moet wel begrijpen waarom deze nieuwe dingen worden geprobeerd."

"De Formule 1 moet traditioneel blijven. Iedereen moet snappen dat de beste auto en de beste coureur winnen, omdat ze de beste zijn. Dat is het hele idee achter de Formule 1. Ik haat het idee van races met een reversed grid. Ik haat het. Als ze een reversed grid in de Formule 1 introduceren, zal ik de sport verlaten. Dat zou de slechtste beslissing in de Formule 1 ooit zijn. Ik heb nog liever dat een team jarenlang domineert dan dat we met een reversed grid gaan werken. Maar ik hou dan ook van tradities. Ze hebben ook geëxperimenteerd met punten voor pole position en daar was ik bepaald niet blij mee."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS