Formule 1

Formule 1: "Het lijkt erop dat ze al een rode vlag zwaaien als er een propje papier op de baan ligt!"

Uitgegeven door Bart • 19 september 2020 04:17 • Print artikel

Lewis Hamilton betwijfelt of de rode vlaggen tijdens de Grands Prix in Monza en Mugello wel nodig waren. Volgens de regerend wereldkampioen en leider in de WK-stand legt de Formule 1 de race bewust stil om hij de herstart meer spektakel te genereren. In Mugello waren er zelfs twee rode vlaggen. Bij de grote crash bij de eerste herstart was een rode vlag logisch, maar na de crash van Lance Stroll had alleen een safety car wellicht ook volstaan.

Crash Mugello


"Ik weet niet of ze het expres doen, ik wil er ook geen big issue van maken", aldus de Mercedes-coureur in een reactie aan Planet F1. "Ik weet dat de fans de race in Monza wel konden waarderen, maar het lijkt erop dat ze al een rode vlag zwaaien als er een propje papier op de baan ligt."

"Ik snap wel waarom ze het doen", vervolgt Hamilton. "Ze willen er een grotere show van maken. Races kunnen snel saai worden als het hele veld ver uit elkaar ligt en er grote gaten zijn. Ze doen het in de NASCAR ook met al die gele vlaggen. Dat houdt de race spannend, maar het moet wel veilig blijven."Wil je nog meer genieten van gave race-beelden? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS