Formule 1

Formule 1: "Dit was in strijd met de geest van de wedstrijd! Als er mazen in de regels zitten, moet..."

Uitgegeven door Bart • 24 september 2020 14:45 • Print artikel

Het team van Racing Point kreeg eerder dit jaar 15 constructeurspunten in mindering en een boete van 400.000 euro opgelegd. De FIA oordeelde dat het team van Lawrence Stroll de regels had overtreden met het kopiëren van de Mercedes W10 van vorig seizoen. Na de uitspraak kondigde Stroll in harde bewoordingen aan in beroep te gaan, maar inmiddels is dat beroep ingetrokken.

Sergio Perez Racing Point


"Ik spreek niet vaak in het openbaar, maar ik ben extreem boos over de suggestie dat we vals gespeeld zouden hebben", zei de Canadees eerder over de straf van de FIA. "En dan doel ik ook op de uitspraken van concurrerende teams. Ik heb nog nooit vals gespeeld. Die beschuldigingen zijn onacceptabel en niet waar. Mijn integriteit en die van het team staan ter discussie. Iedereen bij Racing Point was in shock en we willen onze onschuld bewijzen."

Uiteindelijk heeft Stroll besloten zijn beroep in te trekken en het er bij te laten zitten. Dat heeft één van de concurrenten, McLaren-directeur Zak Brown, enorm verrast. "Ik had echt verwacht dat Lawrence door zou gaan om zijn naam te zuiveren", aldus Brown in gesprek met Amerikaanse Motorsport. "Dit is een grote ommezwaai dat ze zich teruggetrokken hebben."

Brown toont zich tevreden met de uitspraak van de FIA om de regels te verduidelijken. "Ik ben blij dat ze het zo snel hebben opgepakt en dat ze het serieus nemen. Je moet ten alle tijde weten wat de regels zijn. Iedereen had zoiets van 'wat gebeurt hier?'. Dit was in strijd met de geest van de wedstrijd. Als er mazen in de regels zitten, moet daar duidelijkheid over komen. Ik denk dat de FIA dit goed opgelost heeft."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS