Formule 1

Formule 1! Het steigerende paard in volle galop op het Circuit of the Americas

Uitgegeven door Peter Vader • 26 oktober 2021 12:40

We genieten van de heftige titelstrijd, maar net zo fascinerend, zij het van minder belang, is de strijd om de derde plaats tussen McLaren en Ferrari. Als je slim bent zet je nu je geld in op de Scuderia om als beste uit de bus te komen.


Effectieve motorupgrades
Deze twee teams hebben de neiging om te gedijen op verschillende soorten circuits, maar het lijkt Ferrari te zijn die nu het momentum heeft, na de sterke prestaties van McLaren in Italië en Rusland. Motorupgrades hebben Charles Leclerc en Carlos Sainz geholpen en terwijl de laatste in Austin gehinderd werd door te moeten starten op zachte banden, had zijn Monegaskische collega een eenzame race, maar wèl een zeer effectieve. Hij reed de hele tijd op P4 en er was zelfs een punt in de race dat het leek Leclerc in de slotfase van de race Sergio Perez zou uitdagen voor de laatste podiumplaats, waarbij de Mexicaan zich niet 100 procent goed voelde en ook last had van een storing in het dranksysteem.

Ferrari gaat voor brons?
Sainz vocht met zijn kampioenschapsrivalen Lando Norris en Daniel Ricciardo en slaagde erin zijn voormalige McLaren-teamgenoot voor te blijven. Met een verschil van slechts 3,5 punt met het team uit Woking, zou het geen verrassing zijn als de renaissance van de Italiaanse giganten doorging door naar de bronzen medaille positie in Mexico.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS