Formule 1

Formule 1: BWT Alpine F1 Team overweegt te stoppen met de Renault-motor: "Het is niet mijn stijl"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juni 2024 06:30

Alpine overweegt te stoppen met het gebruik van de Renault-motor in 2026. Daarmee kan het team afscheid nemen van de fabrieksmotor. Het Franse automerk zou al de mogelijkheden aan het bespreken zijn met de rivaliserende fabrikanten om een klantenmotor te verkrijgen.

BWT Alpine F1 Team 2024 Formula 1

De renstal is het F1-project aan het evalueren en zowel Renault en Alpine doen er alles aan om de situatie te verbeteren. Op dit moment komt de motor tekort ten opzichte van de andere fabrikanten. Zo meldt het Amerikaanse Motorsport dat het BWT Alpine F1 Team al enige weken bezig om te kijken naar de mogelijkheid van een andere motor. De verwachting is dat Red Bull Powertrains gaat afvallen, omdat het voor hen een logistiek probleem is, om naast de twee eigen teams nog een team in 2026 te voorzien van motoren.

Ondanks dat dit signalen lijken te zijn naar een exit van Alpine/Renault uit de Formule 1, liet Renault CEO Luca di Melo recent nog blijken dat de toekomst van Alpine in de F1 ligt, ondanks de interesse van kopers. Tegenover het Engelse Autocar zei de CEO: “Het is niet mijn stijl. We gaan zelfs een deel hiervan niet verkopen. We hebben het geld niet nodig. Maar we zijn niet geïnteresseerd. Het zou dom zijn en ik ga het niet doen.”

Alpine zit in de hoek waar de klappen vallen, want in de 24 Heures du Mans moest Alpine voortijdig de garagedeuren sluiten vanwege opgave van de twee Hypercars in de beroemde etmaalrace.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS