Formule 1

Formula Regional European Championship by Alpine: Mari Boya naast Gabriele Mini bij ART Grand Prix

Uitgegeven door Bart • 18 januari 2022 16:33 • Print artikel

ART Grand Prix heeft een tweede coureur vastgelegd voor het Formula Regional European Championship by Alpine. Na Gabriele Mini gaat nu ook Mari Boya voor het team rijden. De 17-jarige Spanjaard reed het afgelopen jaar in dezelfde klasse en namens Van Amersfoort Racing werd hij de vierde beste rookie van het seizoen.

Mari Boya


In de kart won Boya meerdere nationale titels en was hij in 2018 bovendien de sterkste in de FIA Academy Trophy. In 2020 streed de coureur mee om de titel in de Spaanse Formule 4, maar die moest hij aan Kas Haverkort laten.

"Toen we besloten hadden om nog een jaar in deze klasse te rijden, was het zaak om de best mogelijke omstandigheden te creëren", aldus Boya. "ART Grand Prix heeft het kampioenschap vorig jaar gedomineerd, dus wilden we graag naar dit team. Tijdens de test na afloop van het seizoen was ik onder de indruk van het team en ik voelde me direct op mijn gemak. Ik kijk ernaar uit om een heel seizoen met het team samen te werken. Het doel is om overwinningen en het kampioenschap te pakken, maar we zullen tijdens het seizoen wel zien hoe het allemaal gaat lopen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS