Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ford wil de komende jaren met vier auto's naar de 24H van Le Mans blijven komen

Ford wil de komende jaren met vier auto's naar de 24 uur van Le Mans blijven komen. Recent kondigde het Amerikaanse merk al aan tot en met 2019 actief te zijn in het FIA World Endurance Championship.



"We hebben al een uitnodiging voor twee auto's en we zouden graag alle vier de auto's zien terugkeren. Maar dat is aan het bekrachtigende orgaan", onthult Ford Performance directeur Dave Pericak tegen het Amerikaanse Sportscar 365.

In ieder geval kan Ford al met drie auto's in 2017 naar Le Mans gaan. Twee auto's van het team van Chip Ganassi zijn al automatisch uitgenodigd, omdat in het FIA WEC rijden. Daarnaast krijgt de in het IMSA WeaterTech SportsCar Championship rijdende Ford GT met startnummer 68 automatisch een inschrijving vanwege de overwinning dit jaar in Le Mans. Alles is volgens Dave Pericak al klaar om de komende jaren met vier auto's te rijden.

De auto's worden ook in 2017 ingezet door Chip Ganassi, maar voor 2018 en 2019 is er tussen het team en Ford Performance nog geen overeenstemming. De Ford Performance directeur laat duidelijk blijken met het Amerikaanse team door te willen. Een levering van auto's aan een klantenteam blijft voor volgend jaar uit. De auto's zijn van 2016 zijn in het aankomende jaar immers toegestaan in de GTE-Am. Toch geeft Dave Pericak toe dit wel te overwegen voor de jaren daarna.