Formule 1

Forbes onthult lijst 10 best betaalde coureurs in Formule 1; Max Verstappen heeft weinig reden tot klagen...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 juli 2021 07:08 • Print artikel

Forbes' laatste lijst van salarisonthullingen plaatst Lewis Hamilton aan de top van het Formule 1-salarisklassement voor coureurs. De Nederlander Max Verstappen neemt de tweede plaats in op de lijst.

Lewis Hamilton en Max Verstappen Silverstone F1


Als zevenvoudig wereldkampioen heeft Hamilton het soort succes in de Formule 1 dat hem qua titels op gelijke hoogte brengt met Michael Schumacher, maar de records voor onder andere de meeste pole positions en race-overwinningen staan op Hamiltons naam.

De Brit is een steeds actievere stem geworden in de Formule 1-paddock, omdat hij aandringt op meer gelijkheid in de autosport, maar buiten het circuit heeft hij nog vele andere ondernemingen in de wereld van mode, muziek en eten.

Maar alleen al zijn Formule 1-inspanningen leveren Hamilton veel op, want hij staat sinds 2014 bovenaan de Forbes-lijst van best betaalde Formule 1-coureurs.

Volgens Forbes zal Hamilton in het seizoen 2021 62 miljoen dollar verdienen voor zijn activiteiten op de baan, bestaande uit een basissalaris van 55 miljoen dollar en naar schatting 7 miljoen dollar aan bonussen.

Hamilton staat momenteel acht punten achter op Max Verstappen in het rijderskampioenschap, dus als hij dat inhaalt, kan zijn salaris van 66 miljoen dollar voor 2020 weleens geëvenaard worden tijdens het huidige seizoen.

Mocht de titel naar Verstappen gaan, dan zal hij dit jaar naar verwachting 42 miljoen dollar verdienen. Hoe dan ook, hij staat comfortabel P2 in dit bijzondere klassement.

Natuurlijk zijn sponsors een andere bron van inkomsten voor de coureurs, maar op dit gebied gaapt er een kloof tussen Hamilton en Verstappen.

Hamilton ontvangt zo'n 12 miljoen dollar van zijn sponsors, waarvan de meesten ook hun geld in zijn Mercedes-team pompen.

Elk raceweekend zie je Hamilton in de laatste catwalkmode aankomen op het circuit, terwijl hij buiten de races om niet onbekend is met celebrity-evenementen.

Dat is allemaal niets voor Verstappen. In plaats daarvan geniet hij van zijn privéleven in de privé-sfeer, wat kan verklaren waarom zijn sponsorbijdragen worden geschat op 'slechts' 1 miljoen dollar.

Een comfortabele derde in de lijst is Alpine's Fernando Alonso, wiens langverwachte terugkeer naar de Formule 1 hem een basissalaris van 25 miljoen dollar zal opleveren voor 2021.

Achter de Spanjaard vinden we Sergio Pérez en Sebastian Vettel die ook een zeer gezond salaris mee naar huis nemen.

Verwachte top 10 coureursverdiensten in 2021:

1  Lewis Hamilton   (Mercedes)     $62 miljoen dollar
2 Max Verstappen (Red Bull) $42 miljoen
3 Fernando Alonso (Alpine) $25 miljoen
4 Sergio Pérez (Red Bull) $18 miljoen
5 Sebastian Vettel (Aston Martin) $15 miljoen
6 Charles Leclerc (Ferrari) $12 miljoen
7 Valtteri Bottas (Mercedes) $10 miljoen
8 Daniel Ricciardo (McLaren) $10 miljoen
9 Lando Norris (McLaren) $9 miljoen
10 Carlos Sainz (Ferrari) $8 miljoen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS