Formule 1

Flavio Briatore over Ferrari: "Er is geen duidelijke leider en niet iedereen pusht in dezelfde richting"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 augustus 2020 17:10 • Print artikel

Voormalig F1-teambaas Flavio Briatore is van mening dat er een tekort aan leiderschap bij Ferrari is. Daarmee spreekt de Italiaan zich uit over de crisis die bij de Scuderia heerst. Volgens Briatore komen de problemen bij Ferrari van binnenuit.

Scuderia Ferrari

“Er zijn mensen die altijd het lastige pad volgen, het meest gecompliceerde pad”, aldus de voormalig teambaas van Benetton en Renault tegen Betway. “En dat doet Ferrari op dit moment.”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto bekende laatst dat hij zeer recent gestopt is met de combinatie van teambaas en technisch directeur. Volgens de Briatore was deze combinatie niet te combineren. “Ferrari heeft een belangrijke business en een spectaculaire naam. Elke coureur wil twee of drie jaar voor hen rijden”, aldus de voormalig teambaas. “Maar als je op de baan kijkt, hebben ze eigenlijk al jaren problemen. Ze hebben fantastische coureurs gehad en wonnen niets en er moet een reden zijn. De reden in dit geval is dat Ferrari geen leiderschap heeft. Wanneer er geen duidelijke leider is, pusht niet iedereen in dezelfde richting. Als de richting door drie, vier, vijf mensen wordt uitgezet, dan zijn de resultaten wat ze zijn. Op dit moment is Ferrari niet echt Ferrari.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS