Formule 1

Flavio Briatore heeft één doel voor ogen: “Het team moet er weer in gaan geloven”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 juni 2024 16:46

Het team van Alpine maakte dit weekend officieel bekend dat Flavio Briatore terug is op het oude nest. Onder zijn leiderschap won het team in hun vorige gedaantes als Benetton en Renault vier kampioenschappen. Briatore’s doel is om Alpine terug naar de top te brengen.

Flavio Briatore Alpine

Briatore werd voor zijn aandeel in Crashgate in 2009, een jaar na de controversiële crash van Nelson Piquet Jr. door de straten van Singapore, levenslang geschorst uit de Formule 1. De straf werd een tijdje terug ingetrokken en daarom is de Italiaanse ‘boef’ weer welkom in de Formule 1-paddock.

In gesprek met Viaplay is Briatore. Hij is hier niet om de wereld rond te reizen en te relaxen. Er is namelijk veel werk aan de winkel: "We willen competitief zijn in de Formule 1. Ik wil niet als toerist de wereld gaan rondreizen, 24 keer per jaar. Het team moet er weer in gaan geloven en we moeten ons wel beseffen dat we mee kunnen strijden om de successen. Dat wil Luca natuurlijk ook, maar het bedrijf en de fans willen dat net zo goed. Iedereen wil competitief zijn!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS