Formule 1

Fitte Pierre Gasly verbleef twee maanden in Dubai: "Ik heb wel kunnen karten"

Uitgegeven door Bart • 28 mei 2020 14:03 • Print artikel

Pierre Gasly is afgelopen week na twee maanden teruggekeerd naar zijn geboorteland Frankrijk. De 24-jarige coureur van AlphaTauri verbleef al die tijd in Dubai, maar kon vanwege gesloten vliegvelden niet naar zijn huis in Italië afreizen. Een terugkeer naar zijn ouderlijk huis in Frankrijk hield Gasly zelf tegen om zijn ouders niet onnodige risico's te bezorgen.

Pierre Gasly


Gasly was half maart naar Dubai afgereisd na de afgelasting van de Grand Prix van Australië. Niet veel later werd ook de race in Bahrein gecanceld, maar kon de Fransman niet meer naar Italië reizen. Gasly koos ervoor in Dubai te blijven, samen met zijn trainer. Vorige week werd ook daar de lockdown versoepeld en het eerste dat de coureur deed was een bezoekje brengen aan de Dubai Autodrome. "Ik heb speciaal toestemming gekregen om te karten. Dat heb ik een paar dagen gedaan en dat is altijd goed als training", zegt Gasly in een interview met Gulf News. "En het is nog leuk ook natuurlijk."

Gasly had naar eigen zeggen een geweldige tijd in de Emiraten. "Ik koos ervoor om hier te blijven, omdat de faciliteiten beter zijn dan in Frankrijk. Ik heb de laatste twee maanden enorm hard kunnen trainen. Zes dagen per week, waarvan drie dagen cardio en drie dagen krachttraining." Naast de training had de Fransman zijn PlayStation om Call of Duty of Fifa te spelen en heeft hij gewerkt aan zijn Italiaans.

Aan zijn verblijf van twee maanden kwam vorige week een einde. "Ik wilde graag naar mijn familie die ik meer dan twee maanden heb moeten missen. Daarna ga ik naar huis in Italië en zal ik weer verder gaan met mijn training. We hebben nog wel wat tijd voor de eerste race, dus de focus ligt op een goede voorbereiding. Hopelijk kunnen we het seizoen snel starten, want ik heb het racen wel gemist."

Als alles volgens plan verloopt, start het F1-seizoen op 5 juli met de eerste race op de Red Bull Ring. "Het is voor het eerst in mijn leven dat er zo veel tijd tussen twee races zat. De laatste was in december in Abu Dhabi. Ik heb de competitie nodig en kijk er naar uit om weer in de auto te springen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS