Karting • GK4 Kartseries

Finn Rossen domineerde in zijn klasse en ging er met de volle buit vandoor: "Binnenkort grotere prijzenkast kopen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 mei 2022 17:04 • Print artikel

Finn Rossen heeft op zijn Limburgse thuisbaan in Venray tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series de concurrentie achter zich gelaten nadat de 10-jarige karter uit Blitterswijck in elke sessie en races de lijsten topte. Als kers op de taart mocht de karter van Team De Feyter Karting de grootste beker mee naar huis nemen, én gaat hij aan de leiding van het kampioenschap.

Finn Rossen

In de training die in de ochtend werd verreden liet Rossen zijn tempo al zien. Hij schuwde niet om het achterste van zijn tong te laten zien en was maar liefst vijf tienden sneller dan zijn directe concurrent. “Er was één training en we gingen snel en de kart lag goed. Ik was ook al meteen de snelste. En eigenlijk hetzelfde in de kwalificatie, alles werkte goed en de kart deed wat ik wilde dat hij deed. Ik had de pole position en was zelfs een halve seconde sneller dan de nummer twee. Dat was echt gaaf.”

De lampen doofden voor de start van de eerste race en Rossen was als een speer weg. En het ging goed, wat ging er goed? ‘Alles!’, aldus Finn. “De eerste race was ook echt goed, de start was goed. Alles was eigenlijk goed, de mensen achter me waren aan het vechten met elkaar en ik kon dus gewoon wegrijden van de concurrentie.”

Voor de coureur van DFK Kart Racing Team speelde zich in race twee hetzelfde scenario af. De beloftevolle Limburger kwam goed van zijn plek af en wederom raakten zijn concurrenten met elkaar in gevecht. Finn won zo overtuigend. De derde en laatste race is het aller belangrijkste. Hier worden de prijzen verdeeld. De ronkende motoren stonden aan de start van de belangrijkste race van het weekend. “Ik vond de laatste race het leukste omdat het de race was waarin ik echt moest presteren en dat is me gelukt. Ik ben heel blij dat ik gewonnen heb en dat op mijn thuisbaan van Raceway Venray. Dat is echt een lekker gevoel.”

Finn Rossen

En met een beker in zijn handen vertrok hij voldaan van het circuit. Thuis heeft hij er al een mooi plekje voor, al moet er binnenkort wel uitbreiding komen voor zijn prijzencollectie. “De beker komt in een kast te staan, we moeten binnenkort, maar eens een nieuwe prijzenkast kopen”, zo vertelde Finn lachend.

De baan bleek Rossen perfect te passen, daarnaast is hij ook fan van het circuit waar hij slechts een kwartier rijden vanaf woont: “De baan is ontzettend leuk, ik vind het leuk dat je zoveel vol gas kunt geven en dat we zelfs een stukje op de oval kunnen rijden.”

Bas Rossen; de vader van Finn is ontzettend blij en trots op de prestaties van zijn pas tienjarige zoontje: “Hij heeft super gereden, een walk in the park. Alle tijd die we op deze baan erin hebben gestoken komt er dit weekend uit. Het is ongelooflijk dat hij vier á vijf tienden per ronde wegrijdt. Ik ben echt super trots op hem.”

Tim de Feyter is teambaas van het DFK Kart Racing Team is uitermate tevreden over de prestaties van zijn jonge coureur: “Het is super leuk om te zien, Finn en zijn vader doen er enorm veel voor en wij doen alles voor hun. Het kwam er allemaal uit in Venray, er zit telkens progressie in. De races hiervoor ging Finn ook al super snel, maar konden we de puntjes nog niet op de I zetten. Dat was nu zeker niet het geval, alles ging volgens plan. Ik hoop dat we volgende race weer vooraan kunnen rijden en dat kan, want het is echt een rijder met pit.”

Finn Rossen wil graag Team de Feyter, zijn sponsoren, Finn's fanclub leden, pap en mam en de opa's en oma's!

Finn Rossen wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:

RIT Bandenservice
DM print media
WEJEBE garage
S.E.J Coenders beheer
Klompven projects BE
Dekkers tweewielers
Bindels tuinen
Martien Verkoijen schilderwerken
Diets mobile caravan service
Boom kwekerij Rongen
kapsalon Gijsbers
Tom Willems grondwerk
Gebroeders Weijs gerbra
Klaans verhuur
Boomkwekerijen "de Maas"
Traas ongedierte bestrijding
100 procent Niki
JJC robotmaaiers

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS