Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Filipe Albuquerque ook in 2023 bij United Autosports: "Ik had mij nooit kunnen voorstellen dat ik..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juli 2022 18:04 • Print artikel

Filipe Albuquerque rijdt ook komend jaar in de LMP2 voor United Autosports. Daarmee komt de Portugees voor het vierde jaar op rij uit in het FIA World Endurance Championship voor het Engels/Amerikaanse team. United Autosports zegt dat men gevochten heeft om de interesse van andere teams in de coureur af te slaan, om de diensten van hem vast te leggen.

Filipe Albuquerque


“Filipe blijft doorlopend bewijzen dat hij een van de allerbeste sportscar coureurs in de wereld is”, zegt mede-eigenaar Richard Dean. “Zijn record met United is indrukwekkend, zo ook zijn bijdrage in alle aspecten van het team. We blijven pushen om verbeteringen te krijgen en ik ben er zeker van dat zijn toewijding om weer samen te werken in 2023 meer succes voor Felipe en United Autosports gaat brengen.”

De andere mede-eigenaar Zak Brown voegt daar aan toe: “Dat Felipe zo vroeg tekent, toont hoe hoog hij United Autosports inschaalt, zowel op dit moment als voor de toekomst. Het is ontegenzeggelijk dat hij veel andere opties op tafel had liggen en er werd door andere teams op hem gejaagd. Maar hij ziet hoe ambitieus wij als team zijn en heeft zich toegewijd aan ons.”

Albuquerque is ook blij met zijn verlenging van zijn contact bij het team. “Ik ben blij om te verlengen met United voor weer een WEC-seizoen en het doel is niet verrassend, om onze kampioenschapsoverwinning van 2019=2022 te herhalen”, vertelt de Portugees. “Ik had mij nooit kunnen voorstellen dat ik zo lang voor hetzelfde team zou rijden, maar het is een absoluut genot om met Richard, Zak, de engineers en het hele team te werken. 2023 kom maar op! Ik kan niet wachten!”

De teamgenoten van de Portugese coureur in de WEC zijn echter nog niet bekend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS