Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

Filipe Albuquerque naar United Autosports, maar geen samenwerking met Fernando Alonso

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2017 15:43 • Print artikel

Filipe Albuquerque keert terug bij United Autosports. De Portugees gaat in 2018 de European Le Mans Series rijden en mogelijk de 24 uur van Le Mans voor het Engelse/Amerikaanse team van onder andere McLaren-directeur Zak Brown. De voormalig LMP1-coureur van Audi gaat rijden in de Ligier JS P217 Gibson met Phil Hanson. De openingsrace van het seizoen gaat Albuquerque missen door verplichtingen in Amerika.

Filipe Albuquerque

Overigens is de Portugees de enige niet bevestigde United Autosport-coureur voor de Daytona 24 Uur, omdat hij in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship actief is voor Action Express Racing. Eerder kondigde het LMP2-team Fernando Alonso en McLaren-junior Lando Norris aan als rijders voor de race in Daytona.

“Ik ben echt blij dat ik in staat ben mijn werk met United Auttosports”, liet Albuquerque weten. “Ik heb hier een echte familie gevonden en het was ongelofelijk om met ze te werken in 2017. Toen ze voorstelden om opnieuw in 2018 samen te werken, was ik blij, vooral omdat ze in staat waren hun ELMS-programma te combineren met mijn IMSA-verplichtingen. Dus richten we ons op de winst in het kampioenschap.”

“Phil Hanson gaat fantastisch zijn. Hij heeft al wat ervaring in de ELMS en hij heeft in Le Mans gereden. We dekken veel van de punten in het testen af om hem sneller en sneller te maken. Ik ben blij dat ik weer bij het team ben. Ik ga echt hard werken om de titel voor hen in 2018 te halen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS