Formule 1

Ferrari's LMH-auto geen gevolg van F1-budgetplafond: "Als we iets delen met de F1, dan is het..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 april 2021 09:11

Het hoofd van de Ferrari Sportscar-afdeling denkt dat de Italiaanse fabrikant de mogelijkheid gaat krijgen om zijn expertise uit de Formule 1 te gebruiken voor de Le Mans Hypercar. Het Italiaanse merk wil met deze auto in 2023 debuteren in het FIA World Endurance Championship.

Ferrari LMH


Ferrari gaat met het project medewerkers van verschillende afdelingen inzetten, zo laat Antonello Coletta, directeur van de Competizione GT Sportscar Racing-afdeling weten. Dat betekent volgens de Italiaan dat personeel van de GT-raceprojecten er uitgebreid betrokken bij gaat worden, maar dat ook personeel uit het Grand Prix-team ingezet kan worden ingezet. Hierdoor hopen de Italianen een link te hebben tussen de twee hybride aandrijvingssystemen.

Met de komst van het budgetplafond in de Formule 1 kan Ferrari personeel overhevelen naar het GT-programma. Coletta benadrukt dat de reductie van het budget niet de reden was om het LMH-project op te starten. “Als we het personeel delen met de F1, dan is dat goed voor ons”, zegt hij tegenover Sportscar365. “Maar de beslissing is een strategische kwestie en niet een gevolg van de nieuwe F1-reglementen. Natuurlijk is de kennis van de F1-afdeling van hoog niveau en dat biedt kansen voor ons. Ferrari is één bedrijf en het is normaal dat we ervaringen met elkaar delen. Niet omdat we in de LMH zitten. Bij de GTE is dat exact hetzelfde.”

Volgens de directeur is de samenstelling van het team nog werk in uitvoering. Toch benadrukt hij dat er meer en meer mensen aan het LMH-project gaan werken. “Dit is mogelijk omdat we onder hetzelfde dak werken, Ferrari is gewoon één”, aldus Coletta.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS