Formule 1

Ferrari zit driftig mee te schaken met line-up Haas F1 en Alfa Romeo

Uitgegeven door Peter Vader • 22 oktober 2020 03:14

Kevin Magnussen en Romain Grosjean hebben te horen gekregen dat ze door Haas niet opnieuw gecontracteerd zullen worden voor het seizoen 2021. Onder verwijzing naar ‘een aantal bronnen’ beweert de krant Ekstra Bladet dat het nieuws gaat worden aangekondigd voorafgaand aan de race van komend weekend in Portimao. Het kleine Amerikaanse team gaf geen commentaar. Maar er wordt aangenomen dat Haas zijn huidige coureurs zal ontslaan en in plaats daarvan de financieel zwaar ondersteunde Russische rookie Nikita Mazepin naast een Ferrari Academy-coureur zal inzetten in 2021.

Haas_goodbye_Grosjean_en_Magnussen
Bye, bye voor Romain Grosjean en Kevin Magnussen bij Haas

Luigi Perna en Mario Salvini, schrijven in La Gazzetta dello Sport in Italië, geloven dat de teamgenoot van Mazepin Mick Schumacher zal zijn. Dat komt omdat Ferrari wil dat Alfa Romeo's huidige coureur Antonio Giovinazzi volgend jaar gewoon blijft, ook al ging het gerucht dat hij zou worden vervangen door Schumacher. "In 2021 garandeert de invloed van Maranello hem en Mick plaatsen bij Alfa Romeo en Haas", schreven de Italiaanse correspondenten volgens grandpx.news.

Aangezien Kimi Räikkönen naar verwachting ook bij Alfa Romeo zal blijven, doet het de geruchten dat Ferrari-junioren Callum Ilott en Robert Shwartzman volgend jaar debuteren in twijfel trekken. Haas-baas Gunther Steiner vertelde Sport1 dat hij wil dat de 2021-coureurs van het team zich ook vastleggen voor 2022. "Eén van de dingen waar ik zeker van wil zijn, is dat de coureurs voor 2021 ook in 2022 blijven, want er komen compleet nieuwe regels", zei hij.

De bronnen van Ekstra Bladet geloven dat Nico Hülkenberg en Sergio Perez nooit in aanmerking kwamen voor plaatsen bij Haas. Hülkenberg hoopt in plaats daarvan op een plaats bij één van de Red Bull-teams. Perez en zijn Mexicaanse sponsoren worden ondertussen in verband gebracht met Williams, ter vervanging van de ontwikkelingsrijder van Mercedes, George Russell. Williams zei dat het geen commentaar zal geven op geruchten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS