Formule 1

Ferrari ziet nog niks in teamorders: "Ferrari komt op de eerste plaats"

Uitgegeven door Bart • 15 augustus 2022 15:02 • Print artikel

Ferrari zegt nog geen gebruik te willen maken van teamorders. Volgens sportief directeur Laurent Mekies komt Ferrari nog altijd op de eerste plaats. Pas als er door Charles Leclerc of Carlos Sainz echt een voordeel in de WK-stand te behalen valt, zal de één voorgetrokken worden. Tot die tijd bekijkt het team naar wat het beste is voor Ferrari.

Ferrari


"Teamorders worden veel meer door de buitenwacht aangehaald dan binnen het team van Ferrari zelf", aldus Mekies op de site van de Formule 1. "We zijn daar altijd heel duidelijk over geweest. Allereerst gaan we voor het beste resultaat voor het team. Ferrari komt op de eerste plaats. Het kan altijd gebeuren dat de focus later in het jaar naar één van de twee coureurs verschuift. Daarvoor wachten we niet op een mathematisch verschil, maar er zal een punt komen dat één van de twee coureurs meer heeft aan een goede klassering om hoger in de WK-stand te komen."

Ferrari wordt vooral bekritiseerd door de slechte strategische beslissingen. Regelmatig is er een warrige communicatie met de coureurs. Volgens Mekies valt dat wel mee. "Natuurlijk hebben we dit jaar punten laten liggen door fouten en problemen met de betrouwbaarheid. Veel dingen kunnen nog beter en daar werken we ongelofelijk hard aan. Het is niet zo dat daardoor de druk toeneemt. Die druk is altijd hoog in een competitieve wereld als de Formule 1. Het is positieve druk en dat helpt ons om iedere race beter te worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS