Formule 1

Ferrari wilde tijdens safety car geen pitstop doen! Binotto geeft tekst en uitleg

Uitgegeven door Bart • 10 mei 2022 10:01 • Print artikel

Ferrari heeft dit seizoen moeite om de banden snel in de juiste window te krijgen. Regelmatig doen Charles Leclerc en Carlos Sainz in de kwalificatie twee opwarmronden. Tijdens de race in Miami was het bandenprobleem de aanleiding om tijdens de safety car geen pitstop te maken. Het zou te lang duren om de nieuwe banden aan de praat te krijgen.

Carlos Sainz Sergio Perez


Teambaas Mattia Binotto gaf in La Gazzetta dello Sport uitleg over de opvallende keuze. Nieuwe banden zouden in de regel toch sneller moeten zijn. "Wij denken dat voor dit specifieke geval de oude banden beter waren dan de nieuwe. Doorrijden op de oudere banden zou ons de kans geven om aan te kunnen vallen. Het opwarmen van de nieuwe banden had te lang geduurd."

Carlos Sainz verloor bij de start de tweede plaats aan de latere winnaar Max Verstappen en had vervolgens lange tijd Sergio Perez op zijn staart. De Spanjaard wist de Mexicaan achter zich te houden en mocht als nummer drie mee naar het podium. Sainz was het met de keuze van het team eens.

"Ik had mijn baanpositie verloren aan Checo. We hadden de keuze uit een gebruikte zachte band of een nieuwe harde band. Beide waren geen goede keuze om nog 10 tot 12 rondjes te rijden. Daardoor konden we beter buiten blijven op de harde band. Ik denk dat het de juiste keuze was en het is gelukt om Checo achter me te houden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS