Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari weet het al, maar wil nog niets zeggen: "We overwegen beide ideeën"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 april 2021 11:03 • Print artikel

Ferrari heeft weliswaar aangekondigd dat het in 2023 in de LMH van het FIA World Endurance Championship stapt, maar er zijn nog geen details van de auto’s bekend die het team voor deze klasse wil gaan ontwikkelen. Gaat het Italiaanse merk gebruik maken van een straatauto of gaat het een pure prototype ontwikkelen.

Toyota en Peugeot kozen voor een echt prototype, waar Aston Martin de straatversie van de Valkyrie wilde opbouwen tot een LMH-auto. Het project van de Britse fabrikant werd echter afgeblazen. (Bekijk het vette filmpje van Max Verstappen in de Aston Martin Valkyrie)

Ferrari houdt graag nog een slag om de arm over de autokeuze. “Ik geef er de voorkeur aan om het antwoord op die vraag later pas te geven”, zegt Antonello Coletta, hoofd van Competizione GT Sportscar Racing bij Ferrari tegen Sportscar365. “Op dit moment overwegen we beide ideeën. Voor mij is de oplossing duidelijk. Maar op dit moment geef ik er de voorkeur aan om de beslissing nog niet bekend te maken.”

Het plan is om de auto volgend jaar in april of mei voor de eerste tests op de baan te zetten, maar veel is afhankelijk van het verloop van het coronapandemie. Volgens Coletta zorgt de crisis voor twee tot drie maanden vertraging in de vroege fase van het programma. Toch houdt de Italiaan het vertrouwen dat de auto klaar is voor zijn racedebuut in 2023.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS