Formule 1

Ferrari trots op jongste line-up in 50 jaar: "Ideale Sainz past perfect in onze familie"

Uitgegeven door Bart • 14 mei 2020 10:22

Ferrari heeft slechts twee dagen nodig gehad om een opvolger voor Sebastian Vettel aan te kondigen. Carlos Sainz komt over van McLaren en wordt de tweede coureur achter kopman Charles Leclerc. Met 25 en 22 jaar is dit de jongste line-up van Ferrari in 50 jaar. Teambaas Mattia Binotto is er trots op. "De combinatie Charles Leclerc en Carlos Sainz, met hun talent en persoonlijkheid, is de best mogelijke samenstelling om onze doelen te behalen", zegt Binotto in een statement van het team.

Carlos Sainz


Carlos Sainz werd al langer in verband gebracht met Ferrari. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen deed ervaring op bij Toro Rosso, Renault en McLaren. "Hij heeft al vijf seizoenen in de Formule 1 achter de rug", legt Binotto zijn keuze uit. "Carlos is erg getalenteerd en heeft laten zien dat hij technisch over de juiste vaardigheden beschikt. Hij was onze ideale kandidaat en past perfect in onze familie."

Waar Ferrari altijd ervaren coureurs in de auto had zitten, wordt het nu over een andere boeg gegooid. De Scuderia smacht naar een nieuwe wereldtitel. "We willen terug naar de absolute top van de Formule 1. Dat zal een lange reis worden en niet zonder moeilijkheden. Zeker in de huidige financiële situatie. Dit vraagt om een andere aanpak dan we in het verleden hebben gedaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS