Formule 1

Ferrari-teambaas over de negatieve en positieve zaken: "Duidelijk dat we achter Mercedes en Red Bull zitten, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 augustus 2020 18:20 • Print artikel

Ferrari kent tot nu toe een moeizame start van het F1-seizoen 2020. Hun auto kan Mercedes en Red Bull niet volgen, wat ook ruiterlijk toegegeven wordt door teambaas Mattia Binotto. Op dit moment wordt er volgens de Zwitser met Charles Leclerc het maximale uit de auto gehaald.

Charles_Leclerc_Nr16_P3_Silverstone

“Het mag duidelijk zijn dat we achter Mercedes en Red Bull zitten”, aldus Mattia Binotto tegen het Engelse Autosport. “Ik denk dat we wèl dicht bij de anderen zitten. Hier in Silverstone hebben we een laag downforce pakket toegepast, welke een paar tienden waard is in het optimaliseren van ons pakket. Maar ik denk dat het behoorlijk close is. Er gaan races zijn waar we er dichterbij zitten en waar anderen uiteindelijk voor blijven. Dus is het onze taak, onze verplichting, om de auto verder te ontwikkelen.”

Sebastian Vettel kende met name problemen tijdens het eerste Grand Prix-weekend in Silverstone en mistte bijna de wedstrijd. Volgens de Ferrari-teambaas toont dat, dat het pakket niet goed genoeg is. “Ik denk zeker dat we met Charles het pakket geoptimaliseerd hebben en we hebben het meeste van het potentieel uit de auto gehaald”, aldus de Zwitser. “En we hadden een fantastische race, dus wat dat betreft kunnen we behoorlijk tevreden zijn. Ik denk dat we in zijn algemeenheid ons goed door het weekend heen gewerkt hebben. Zowel op het circuit, als met het aero pakket en met het bandenmanagement. We kunnen niet blij zijn met de problemen die we op vrijdag hadden. Dat waren betrouwbaarheidsproblemen en afstellingsproblemen, die de situatie van Sebastian simpelweg niet hielpen."

"Dus het weekend was vanaf onze kant verre van perfect. Daar laten we de algemene prestatie van de auto nog even buiten beschouwing, welke op dit moment niet fantastisch is. Dus het weekend in zijn algemeenheid was niet perfect. Terwijl er mooie dingen waren, waren er ook negatieve.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS