Formule 1

Ferrari-teambaas is er duidelijk over: "Er zijn geen personeelsaanpassingen nodig binnen Ferrari"

Uitgegeven door Peter Vader • 2 augustus 2022 10:02 • Print artikel

Na de Grand Prix van Hongarije rees de vraag of er misschien het nodige moet veranderen bij Ferrari, op zijn minst binnen het strategische team. "Nee", zo oordeelt Ferrari-teambaas Mattia Binotto na alweer een weggegooide, mogelijke overwinning. Mattia Binotto stond na de Grand Prix van Hongarije de pers rustig en kalm te woord, terwijl ondertussen heel de Formule 1-wereld over het team en diens strategische keuzes leek te vallen. De vraag of Ferrari tijdens de zomerstop misschien moet ingrijpen, was gerechtvaardigd. "Of had Ferrari toch vooral veel pech?", zo voegde de vraagsteller eraan toe, zoals geschreven in een bericht van RacingNews365.

Ferrari_Mattia_Binotto_pitcrew_at_work

Kwestie van pech
"Voor een groot deel is het een kwestie van pech", zo oordeelt de voorman van de beroemdste renstal met het steigerende paard. "Er valt ook niks te veranderen, want het is een kwestie van aldoor bijleren en het opbouwen van ervaring, evenals het opbouwen van vaardigheden. We moeten wel kijken naar de dag van vandaag (zondag, red.) om na te gaan wat er misging."

Competitief te blijven
Maar als Binotto het geheel van de eerste seizoenshelft in ogenschouw neemt, ziet hij geen reden om veranderingen door te voeren: "Kijkend naar de balans in de eerste helft, is er geen reden om dingen te veranderen. We moeten simpelweg doorgronden wat er deze zondag misging, om zo sterk terug te komen na de break. We zijn competitief geweest in twaalf van de dertien races tot dusver, dus ik zie geen reden waarom dat niet ook het geval zal zijn in de races die ons nog te wachten staan."

Ferrari_in_GP_Hongarije

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS