Formule 1

Ferrari-teambaas Vasseur ziet ruimte voor verbetering: "Beeld op zwakke en sterke punten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 maart 2023 11:25

Frederic Vasseur begint in Saoedi-Arabië aan zijn tweede weekend als teambaas voor het team van Ferrari. Hij spreekt zich voorafgaand aan het weekend in Jeddah uit over de prestaties van het team van in Bahrein, de gridstraf voor Charles Leclerc en de updates waar Ferrari mee komt.

null

Het openingsweekend in Bahrein verliep naar wensen. Charles Leclerc viel uit en moest al twee componenten aan zijn PU wisselen en moet dat voor de race in Saoedi-Arabië opnieuw doen. Hiervoor ontvangt de Monegask tien plekken gridstraf voor de race op zondag: “We hebben de oorzaak gevonden van het probleem dat Charles stopte in Sakhir en zullen de derde Control Unit op zijn auto gebruiken, wat betekent dat we een gridstraf krijgen.”

“We kwamen weg van de Grand Prix in Bahrein met een eerste beeld van de sterke en zwakke punten van onze auto en bruikbare tips om vooruitgang te boeken. Als we de kwalificatie- en raceprestaties van de SF-23 vergelijken, is er nog wat ruimte om onze prestaties op zondag te verbeteren. We werken goed als team om het maximale uit ons pakket te halen, zowel op het gebied van rijeigenschappen als betrouwbaarheid.”

“Het circuit in Saoedi-Arabië is qua lay-out en baanoppervlak heel anders dan in Bahrein, en vooral de topsnelheid is belangrijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat we hier een beter weekend kunnen hebben.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS