Formule 1

Ferrari-teambaas Mattia Binotto over de Qatar Grand Prix: "Weer een stap in de goede richting"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 november 2021 12:25 • Print artikel

Scuderia Ferrari Mission Winnow sloot de eerste editie van de Grand Prix van Qatar af met tien punten, het resultaat van de zevende plaats van Carlos Sainz en de achtste van Charles Leclerc. Een treetje lager dan de trend van het laatste deel van het seizoen 2021, maar nog steeds nuttig om de voorsprong op de belangrijkste tegenstanders verder te consolideren in de strijd om de derde plaats in het constructeursklassement. De voorsprong bedraagt nu 39,5 punten, en geeft nog meer de mogelijkheid voor de twee Ferrari-coureurs om de vijfde plaats in het rijderskampioenschap te behalen.

Mattia_Binotto_and_guests_Qatar_Infantino_Beckham
Mattia Binotto verwelkomt landgenoot en Fifa-voorzitter Gianni Infantino en Engeland’s voetbalster David Beckham in de Ferrari-pits

Defensieve race
Een race die tot in de puntjes was voorbereid. Het was een defensieve race die door het team werd gereden, wetende dat de SF21 op dit circuit te lijden zou kunnen hebben van bandenslijtage. Om deze reden werd de race nauwgezet voorbereid om te proberen de banden te beheren en tegelijkertijd het eindresultaat te maximaliseren. Zowel Charles als Carlos waren erg voorzichtig met hun bandenmanagement, zonder risico's te nemen en alleen te pushen als dat nodig en mogelijk was op basis van de gegevens die geleidelijk door het team werden geanalyseerd.

Positief resultaat
Je ademt je adem voor de laatste rush. Al met al eindigde deze drievoudige intercontinentale reis positief en nu keert het team terug naar Maranello om de accu’s op te laden voor de laatste een-twee, opnieuw in het Midden-Oosten: eerst in Jeddah (5 december) voor het debuut van Formula 1 in Arabië Saudi en dan in Abu Dhabi (12 december) voor de klassieke afspraak die het kampioenschap afsluit

"Het was een strategisch conservatieve keuze"
“Een resultaat dat moet worden beoordeeld vanuit het oogpunt van het kampioenschap en daarom moet worden gezien als een verdere stap voorwaarts in de richting van het bereiken van de doelen, die we onszelf hebben gesteld in deze seizoensfinale. We wisten dat we op dit circuit problemen konden krijgen met bandenslijtage - zoals we bijvoorbeeld bij Paul Ricard hadden - en daarom vroegen we de coureurs om altijd heel voorzichtig te zijn tijdens het rijden, zonder risico's te nemen en te proberen te wedden op een one stop strategie. Het was een conservatieve keuze, maar gezien wat er in de finale gebeurde, heeft het zijn vruchten afgeworpen” aldus de Ferrari-teambaas, die tussen de bedrijven door ook nog even wat aandacht aan voetballen gaf door landgenoot en Fifa-voorzitter Gianni Infantino en Engeland’s voetbalster David Beckham te verwelkomen in de Ferrari-pits. Niet op de foto, maar wel aanwezig was Nederland’s topvoetballer Nigel de Jong. Binotto vatte het weekend samen als: "Het team werkte goed, in omstandigheden die zeker niet gemakkelijk waren, aangezien dit de derde race op rij was. De monteurs waren erg goed, zowel in het op tijd vervangen van het chassis van Charles, waardoor een penalty op de grid werd vermeden, als in het maken van twee goede pitstops binnen enkele seconden na elkaar. Laten we nu proberen wat energie op te doen en het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.”

Carlos_Sainz_Nr55_actie_Qatar

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS