Formule 1

Ferrari-teambaas Mattia Binotto maakt de balans op: "We hebben een goede auto gebouwd"

Uitgegeven door Bart • 23 mei 2022 10:05 • Print artikel

Bij Ferrari stonden de gezichten na afloop van de Spaanse Grand Prix niet positief gestemd. Charles Leclerc viel in leidende positie uit en moest de leiding in het WK afstaan aan Max Verstappen. De Ferrari was de snelste auto in de kwalificatie, maar dat konden Leclerc en Carlos Sainz niet verzilveren. Teambaas Mattia Binotto kijkt naar de positieve kant en oordeelt dat de F1-75 een sterke auto is.

Carlos Sainz


Binotto kon nog niet aangeven wat het probleem bij Leclerc veroorzaakte. "Het is teleurstellend om met motorproblemen uit te vallen. Het heeft Charles de zege ontnomen, want hij was op weg naar een meer dan verdiende overwinning. Het team in Maranello heeft geweldig werk geleverd."

Na de wintertest gaf Binotto aan dat je pas na zes races een echt beeld kunt geven over de krachtsverhoudingen. "Na een race als deze in Barcelona moet je naar de positieve aspecten kijken. We hebben zes races gehad en nu kun je echt iets zeggen over de onderlinge verschillen. We hebben een goede auto gebouwd en de ontwikkeling gaat ook goed."

"Barcelona is een veeleisend circuit en heeft ons nooit echt goed gelegen. Dit weekend was de F1-75 de snelste auto op de baan. Charles had een mooie voorsprong opgebouwd en reed een sterke racepace. We gaan uitzoeken wat het probleem veroorzaakte. Dit kan een keer gebeuren. Er zijn nog veel races te gaan en we gaan de komende races weer voor de overwinning vechten. Het goede is dat we maar een week hoeven te wachten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS