Formule 1

Ferrari-teambaas Mattia Binotto geeft toe dat de druk van seizoen 2021 'bijna ondraaglijk' is

Uitgegeven door Peter Vader • 26 november 2021 08:02

Ferrari-teambaas Mattia Binotto geeft toe dat de laatste fase van het seizoen 2021 "bijna ondraaglijk" is. Het legendarische Italiaanse team heeft het hele jaar door bijna uitsluitend aan zijn auto voor 2022 gewerkt, terwijl het tegelijkertijd hard vocht met McLaren om de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Het was een sterk herstel voor Ferrari, na de diepe prestatiedaling van 2020, maar het racen met een in wezen onontwikkelde 2021-auto was moeilijk voor Binotto. "Als ik eerlijk ben, is het bijna ondraaglijk", wordt hij geciteerd . “We hebben dit jaar geleerd wat we wilden leren en hebben lange tijd op volle kracht gewerkt aan de auto uit 2022. Ik kan echt niet wachten tot dit seizoen voorbij is", gaf de Italiaan toe.

Mattia_Binotto_Qatar

“Aan het begin van het jaar hebben we wat verbeteringen aan de auto aangebracht, maar daar bleef het qua ontwikkeling bij. En de optimalisatie van de krachtbron, die we in de nazomer brachten, was ook gericht op 2022. “We hebben dit vanaf het begin als een overgangsjaar beschouwd en hebben niets gedaan aan ontwikkeleingen die ons dit seizoen verder hadden kunnen helpen. We hebben ons werk voor 2022 in gevaar gebracht", zei Binotto in een bericht van GrandPrix247.

Hij zei dat alle duidelijke prestatieverbeteringen gedurende het seizoen te maken hadden met "beter werken als een team, niet omdat we de auto aan het ontwikkelen waren". "Als ik kijk naar waar we een jaar geleden stonden, dan kan ik zeggen dat we het beste uit 2021 hebben gehaald binnen een kader van beperkte mogelijkheden", voegde de Ferrari-teambaas eraan toe.

Ferrari_bandenwissel Qatar

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS