Formule 1

Ferrari steunt Red Bull-plan voor bevriezen van de motor nu wel: "Handelen in het belang van de F1"

Uitgegeven door Bart • 28 november 2020 08:05 • Print artikel

Red Bull zoekt naar een oplossing voor het vertrek van motorleverancier Honda aan het einde van 2021. Het liefst wil het team van Max Verstappen het intellectueel eigendom van de motor overnemen en deze zelf gaan bouwen. Volgens Helmut Marko kan dit alleen als de motoren voor een aantal jaar bevroren worden. Mercedes steunde het plan, maar Ferrari en Renault waren er niet zo happig op. De Italianen zijn nu bijgedraaid en willen Red Bull tegemoet komen.

Mattia Binotto


Tijdens de persconferentie voor de teambazen in Bahrein nam Mattia Binotto deel via een videoverbinding. De Italiaan gaf volgens Autosport.com aan mee te willen denken met de concurrent. "Er bestaan om te beginnen gewoon reglementen waardoor Red Bull sowieso wel een oplossing zou vinden, wellicht door een motor te krijgen van een andere leverancier. Daar bestaat geen twijfel over. Maar goed: wij begrijpen inmiddels hun intentie om de Honda-krachtbronnen ook in de toekomst te blijven gebruiken."

De afgelopen dagen hebben de teams, de Formule 1 en de FIA gesprekken gevoerd over de situatie van Red Bull. "Als Ferrari begrijpen wij de situatie inmiddels zeer goed en willen we anticiperen door het bevriezen van de motorische doorontwikkeling een jaar naar voren te halen." In dat plan zou de motor al voor de start van het seizoen 2022 bevroren worden en dat is exact in lijn met de plannen van Red Bull.

De volgende nieuwe motorregels staan gepland voor 2026, maar door de bevriezing wil Ferrari dat een jaar naar voren halen. "Dit is niet de eerste keer dat Ferrari op een verantwoordelijke manier handelt in het belang van de Formule 1." Het is nu wachten of ook Renault met het plan akkoord gaat.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS