Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari 'not amused': "We hopen dat de juiste criteria wordt hersteld"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 november 2021 10:30

Porsche heeft de GTE-Pro tijdens de 6 uur van Bahrein gedomineerd. Het zorgt er voor dat Kevin Estre en Neel Jani, met nog één raceweekend voor de boeg, James Calado en Alessandro Pier Guidi tot op één punt genaderd zijn in het kampioenschap. Estre en Jani reden van start tot finish aan de leiding en kwamen met 0,690 voorsprong over de finish op teamgenoot Gianmaria Bruni en Richard Lietz.

Porsche domineert in Bahrein

De beide Ferrari’s konden na de aanpassing van de turbo’s, die een lagere druk gaven, geen vuist maken tegen de beide Porsche’s. Het betrof een aanpassing van de Balance of Performance (BoP) die buiten het geautomatiseerde systeem om ging. Hierdoor zagen Calado en Pier Guidi een gat van 12 punten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het tweetal werd derde op 35 seconden.

Inmiddels probeert Ferrari al actie te ondernemen om de oude BoP terug te krijgen. Het Italiaanse merk heeft het verzoek inmiddels bij de ACO ingediend. “Zoals eerder genomen op de avond van de race, de Balance of Performance bleek zwaar straffend te zijn voor onze auto’s, zoals bevestigd werd met de race snelheid en het resultaat van het zes uur durende evenement”, reageert Ferrari’s Attivita Sportive-directeur, Antonello Colletta na de race. “Het spijt ons dat we de leiding niet konden verdedigen, zoals wij deze in voorgaande races hebben verkregen. We hopen dat de juiste criteria voor de BoP in de laatste race wordt hersteld, zodat we op gelijke waarden kunnen vechten voor de wereldtitels.”

In de GTE-Am was de overwinning voor TF Sport met de Aston Martin. Ben Keating, Dylan Pereira en Felipe Fraga mochten de hoogste trede van het podium betreden. Matt Campbell deed nog wel een aanval op de leiding met de Porsche, maar deze kwam te laat. Op de streep kwam de coureur zes seconden tekort om een serieuze aanval te doen. De derde plek was voor Team Project 1 met eveneens een Porsche.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 6 uur van Bahrein.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS