Formule 1

Ferrari moet rol Carlos Sainz herzien

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 januari 2022 07:04 • Print artikel

Carlos Sainz’ eerste seizoen als Ferrari F1-coureur is er een met een gouden randje. De Spanjaard die overkwam van het Britse McLaren wist in zijn debuutseizoen bij de Italianen viermaal het podium te bereiken. Oud-Formule 1 coureur Jolyon Palmer gelooft dat Ferrari misschien de rol van Sainz binnen het team moet evalueren en misschien wel aanpassen.

Sainz op het podium in Abu Dhabi

Palmer denkt dat Ferrari serieus moet gaan kijken naar de rol van Sainz binnen het team. Naast vier podia wist de Spanjaar, weliswaar met de nodige dosis geluk, zijn teamgenoot en paradepaardje van de scuderia te verslaan.

Volgens Palmer is Sainz de coureur die afgelopen seizoen de meeste vooruitgang heeft geboekt van de gehele grid. Hij wist op een keurige vijfde positie te eindigen in de eindstand, natuurlijk achter beide wagens van Mercedes en Red Bull.

In zijn column in Formula1.com schreef de Brit: “Op het eerste gezicht springen Sainz en Norris er wel uit als coureurs die de meeste vooruitgang hebben geboekt. Dit geeft waarschijnlijk aan hoe onderschat ze werden tijdens hun tijd als teamgenoten.”

Een zekerheid was dat er aan het begin van het seizoen veel coureurs, die in de winterstop van team waren verwisseld moeite hadden om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Iemand die daar absoluut geen moeite mee leek te hebben, Carlos Sainz.

“Toen Ferrari hem aan het begin van 2020 vastlegde als coureur leek het er op dat hij tweede viool moest spelen voor Charles Leclerc. Maar misschien moeten ze deze keuze evalueren en misschien zelfs aanpassen”, aldus de oud-teamgenoot van Kevin Magnussen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS