Formule 1

Ferrari moet niet alleen vooruit kijken maar ook achterom: Sergio Perez komt eraan!

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2022 10:00 • Print artikel

Met nog negen races te gaan staat Charles Leclerc 80 punten achter op kampioenschapsleider Max Verstappen. Hoewel Ferrari en Leclerc natuurlijk azen op de positie van de Nederlander, moeten ze na het debacle in Hongarije volgens Häkkinen nu ook achter zich gaan kijken. Sergio Perez zou Leclerc wel eens snel kunnen inhalen in het F1-klassement, tenzij het team verbeteringen kan realiseren. "Checo zijn goede race naar de vijfde positie zorgt ervoor dat hij nu slechts vijf punten achter Leclerc in het kampioenschap staat, dus Red Bull kan het omzetten naar een 1-2 als Ferrari geen manier vindt om te reageren."

Sergio_Perez_helm

Geen zomerstop?
De Fin spreekt zijn verbazing uit over Ferrari's keuze om voor de harde banden te gaan voor Leclerc voor zijn tweede stint. Een zet die averechts werkte toen bleek dat de compound moeilijk op temperatuur was te krijgen. Leclerc werd vervolgens binnengehaald voor een derde pitstop om over te stappen naar de softs, maar viel daardoor terug naar de zesde positie, aldus een bericht van GrandPrix247.

Sergio_Perez_rukt_op_actie

Goed nadenken!
Mika Häkkinen, zelf tweevoudig F1-wereldkampioen, en actief voor Viaplay, hoopt dat de zomerstop het team de gelegenheid geeft om te bekijken hoe het team met het steigerende paard sterker terug kan komen. "Charles, Carlos en Ferrari zullen hopelijk de zomerstop gebruiken om te bespreken hoe ze het gevecht met Red Bull agressiever kunnen aangaan en zich ook kunnen verdedigen tegen een verbeterde Mercedes", merkt de F1-wereldkampioen op. "Het is niet de eerste keer dat we Ferrari's keuzes in twijfel trekken en het is iets waar ze aan zullen moeten werken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS