Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari met AF Corse naar de Le Mans Hypercar-klasse: "Het is de kroon op een droom en erkenning voor..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juni 2021 08:30 • Print artikel

Ferrari heeft een samenwerking aangekondigd met AF Corse. Het Italiaanse bedrijf gaat samen met Competizione GT samenwerken aan het Hypercar-programma. Dit nadat de Italiaanse autofabrikant al eerder aankondigde in 2023 naar de nieuwe klasse van het FIA World Endurance Championship te komen. Het team gaat deelnemen als ‘Ferrari AF Corse’.

Ferrari

Het partnerschap tussen Ferrari en AF Corse is de basis voor bijna alle GT-overwinningen de afgelopen jaren, waaronder die in het FIA WEC. De samenwerking leverde in het kampioenschap maar liefst zes team- en coureurstitels voor AF Corse op in de LMGTE-Pro en -Am, vijf constructeurtitels en wonnen zij drie keer de 24 uur van Le Mans.

“De aankondiging is een belangrijke stap richting het debuut van onze LMH in de World Endurance Championship”, aldus Antonello Colleta, directeur van Ferrari Attività Sportive GT. “We zijn blij om een betrouwbare partner als AF Corse bij ons te hebben voor dit project. Ferrari en AF Corse genieten al lange tijd van een solide relatie, zoals je in het FIA WEC kan zien, waar we samen met het in Piacenza gevestigde team rijden met onze officiële 488 GTE’s. We kijken er naar uit om deze weg samen door te zetten als beloning van jarenlange samenwerking tot op heden in het racen.”

Bij AF Corse zijn ze ook blij met de voorzetting van de samenwerking met Ferrari. Wij zijn trots op deze aankondiging”, aldus AF Corse-teameigenaar Amato Ferrari. “Het is de kroon op een droom en erkenning voor de grote inspanning die in de afgelopen jaren is gemaakt. Onze partnerschap met Ferrari is een winnende, die begon in 2006 en ik ben blij dat het door gaat met het LMH-project. We hebben direct met groot enthousiasme afgetrapt en leggen de lat zelfs hoger en zijn klaar voor deze nieuwe uitdaging.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS