Formule 1

Ferrari loopt uit op McLaren - Carlos Sainz: "Onze voorsprong op McLaren vergroot"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 november 2021 13:56 • Print artikel

Carlos Sainz na afloop van de GP van Qatar: "Onze race was zeker geen bijzonder spannende race zondag, omdat we meestal de banden moesten sparen. Ik denk echter dat we er goed aan hebben gedaan om een one-stop-strategie uit te voeren, waar we voor de start nog wel enige twijfels over hadden. Zoals ik vreesde, was de start op medium-banden moeilijk omdat ik moeite had om te vechten met de auto's om me heen. Na de start heb ik me vooral geconcentreerd op het verlengen van mijn eerste stint tot het maximum en om vervolgens over te stappen op de hards voor de tweede sessie. Toen ze me vertelden dat we rustig en onbevangen rondreden en tot het einde van de race konden doorgaan, kon ik eindelijk plezier hebben. Ik bereikte Ocon en Stroll, maar ik bevond me in een treintje waar iedereen DRS had en ik kon daardoor er niet in slagen om iemand in te halen.”

Carlos_sainz_Nr55_actie_Qatar

“Over het algemeen was het een positieve hattrick, waarbij ik me altijd comfortabel voelde met de auto en snel was in elke sessie. We hebben ook onze voorsprong op McLaren vergroot en daar moeten we vooral blij mee zijn. Voordat we aan de laatste twee races van het seizoen beginnen, hebben we wat rust nodig, vooral voor de monteurs en de jongens op de baan. Bedankt voor het geweldige werk jongens! Tot slot wil ik Fernando feliciteren met de prachtige race van vandaag. Het was fantastisch om hem op het podium te zien staan!”

Carlos_Sainz_Nr55_pitstop_Qatar

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS